Het lichaam van de mens is niet gebouwd op urenlang stilzitten. Toch doen alleen al in Nederland 6 miljoen mensen dit iedere dag. Die bewegingsarmoede leidt tot gezondheidsklachten zoals diabetes, hart en vaatziekten, rugklachten en RSI. (TNO)

De Oxidesk maakt het mogelijk om uiteenlopende taken zoals tekst bewerken, mailen en bellen op een efficiënte manier te combineren met beweging. Zo kun je een paar keer per dag het stilzitten onderbreken met een verfrissende sessie op de Oxidesk.

De Oxidesk flexwerkplek is geschikt voor iedereen die niet gebonden is aan een vaste locatie. Dankzij Het Nieuwe Werken voldoen steeds meer werknemers aan die voorwaarden. Steeds meer mensen hebben alles wat ze nodig hebben in hun laptop, tablet, smartphone of in de cloud staan. Wil je de Oxidesk als eigen, vaste werkplek? Dat kan natuurlijk ook. De instelmogelijkheden van de Oxidesk zijn zeer ruim en snel te bedienen. Daardoor kan iedereen snel aan de slag met de Oxidesk.

De overheid en TNO adviseren de NNGB (Nederlandse Norm Gezond Bewegen), oftewel 5 dagen per week dagelijks tenminste een half uur matig intensief bewegen. Om het gevaar van te lang stil zitten tegen te gaan, moet je zittende werkzaamheden iedere 2 uur even onderbreken met een gezonde dosis lichaamsbeweging.

De Oxidesk is voorzien van een regelbare weerstand die iedere gebruiker individueel naar zijn voorkeuren kan aanpassen. Hoe zwaar de weerstand van Oxidesk ingesteld moet worden is afhankelijk van het fysieke vermogen van de gebruiker. Lichaamsgewicht en conditie van de gebruiker zijn daarvoor goede indicatoren.

In de gebruiksaanwijzing zijn aanbevelingen te vinden op basis van lichaamsgewicht en hartslag. De ideale instelling aan de hand van de hartstag bepalen is nauwkeuriger, maar vereist wel dat je met enige regelmaat je hartslag voor en tijdens het gebruik van de Oxidesk meet.

Maar je hoeft niet per se te voldoen aan de NNGB. Ook als je kortere sessies op lager vermogen houdt, is dat winst ten opzichte van de hele dag stilzitten. Gebruik van de Oxidesk versterkt niet alleen de gezondheid, het verhoogd ook de productiviteit en geeft een boost aan uw creatief vermogen.
De Oxidesk is verkrijgbaar bij Quality Office, prijs € 2.735,00 exclusief BTW
voor meer informatie 0318-484840